Ontstaan van de stichting

De stichting is ontstaan uit een erfenis van Doortje Willemse.

Doortje Willemse was een dame van 90 jaar die jaren samen met haar broer op de Oude Goirlese weg heeft gewoond in Tilburg.Haar broer is plotseling overleden. Voor Doortje was op dat moment geen opvang te regelen.


Zij kwam overdag naar het gezinshuis hoek Laarstraat, Afrikaanderstraat. Wij, Henny en Frans van Berkel, waren op dat moment daar ook gastouders. Doortje Willemse wilde naar haar dood dat er nog een gezinshuis bij kwam. Hiervoor heeft ze stichting Vreugd opgezet. Dit samen met een groep wijze en betrokken mensen. Haar wil was dat wij de leiding kregen over dit huis.


Stichting Vreugd is opgezet in november 1998. Doortje is op januari 1999 overleden. Dit met de woorden: "Mijn taak zit er op. Nu jullie." Haar laatste wil was om op de Rodelaan in Voorburg begraven te worden samen met haar broer en ouders onder de zooien. Er mocht namelijk geen steen op komen.

 

Ondertussen bestaat de stichting nog steeds en zijn we alom bekend. Ook heeft de stichting een warm plekje in de Tilburgse maatschappij verworven inmiddels. Wel hebben we nog maar 1 gezinshuis tegenwoordig.